Projekt bemutatása

A projekt címe: Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében Hatvanban

A projekt azonosítója: EFOP-1.8.7-16-2017-00014

A szerződött támogatás összege: 88 397 251 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A pályázat célja, hogy a lehető legszínesebb prevenciós tevékenységekkel elérjük a 12-18 éves korosztályt, családjukat és környezetüket. A projekt során készségeket, kompetenciákat, önismeretet fejlesztünk célzott, speciális és alternatív módszerekkel.

Nem csak a célcsoportot, hanem a szorosabb szakmai együttműködés jegyében bevonásra és közös munkára hívjuk a prevencióval, szenvedélybetegekkel közvetlenül foglalkozó szakembereket, önkénteseket, kortárs segítőket, valamint azon intézményeket, amelyek kapcsolatba kerülnek/kerülhetnek szerfogyasztó fiatalokkal vagy kábítószer-probléma szempontjából veszélyeztetett fiatalokkal.

Programjainkról:

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2019.03.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.02.28.

A városban bevezetjük a kortárs képzést, előadások, workshopok, csoportos foglalkozások, önsegítő csoportok létrehozásával, önismereti és személyiségfejlesztési tréningek lebonyolításával kívánjuk elérni, informálni és fejleszteni a célcsoportot a helyi intézményekkel, szervezetekkel együttműködve.

Az iskolákban dráma órákat, rendhagyó osztályfőnöki órát, bábcsoportot, autogén tréninget, prevenciós- felvilágosító órát, pszichológus vezetésével önismereti klubot, zenei és képzőművészeti foglalkozásokat tartunk majd a diákoknak.

Az iskolán kívülre alternatív szabadidős, készségfejlesztő, kompetencia növelő programokat szervezünk, melyek az egész város számára nyitott lesz. Az ifjúságot a saját nyelvén szólítjuk meg (koncertek, drog mentes szabadidős programok prevencióval összekötve, sportnapok) illetve családoknak/szülőknek is olyan programokat nyújtunk, melyek során készségeket sajátíthatnak el, tudásuk, szemléletük formálódik, a családi kapcsolatuk erősödik (alternatív fejlesztő „babaklub”, családi napok, meridián torna).

Természetesen az irodánkban is elérnek minket a fiatalok. Szükség esetén előre egyeztetett időpontokba szakembergárdai fogadóórákat építünk be, konzultációs segítséget nyújtunk. (pszichológus, szociális munkás, családterapeuta segítségével)

Kedvezményezett székhelye: Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület
Hatvan, Balassi Bálint út 3.

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.